Republički Kup Klubova

Na Republičkom Kupu klubova u organizaciji Foto-saveza Srbije, kolekcije Foto kluba Kragujevac, “Samo trenutak” i “Izuzetan dan” zauzele su osmo i jedanaesto mesto u konkurenciji 18 kolekcija foto-klubova iz Srbije.

Takmičenje Foto-klubova pod nazivom “Republički kup klubova” osnovano je pre nekoliko godina i jedino je timsko takmičenje u Umetničkoj fotografiji u Srbiji. Tim čini šest do dvanaest autora. Njihov zadatak je da naprave zajedničku kolekciju od 12 radova gde jedan autor može da učestvuje sa najviše dve fotografije. Žiri koji sačinjava Umetnički savet Foto-saveza Srbije, ocenjuje svaku fotografiju posebno, a potom konsistentnost čitave kolekcije koja treba da ima zajedničku nit.

Fotografija Vladimira Matejića “Hrabri dečak” snimljena tokom plivanja za Časni krst, jedna je od najbolje ocenjenih fotografija na čitavom takmičenju. Zbog neusavršenosti procesa ocenjivanja ova fotografija je nagradu morala da prepusti slabije ocenjenim radovima iz Beograda, no činjenicu da član Foto-kluba Kragujevac ima jednu od najboljih fotografija u ovom takmičenju niko nije mogao da dovede u pitanje.

Kolekcija fotografija: SAMO TRENUTAK

Plasirala se među deset najuspešnijih kolekcija u Srbiji



Kolekcija fotografija: IZUZETAN DAN

Back to top button