Izložba učesnika Letnje škole fotografije i članova FKK

U subotu 7. novembra 2020, u Pozorištu za decu je otvorena Izložba učesnika Letnje škole fotografije i članova Foto-kluba Kragujevac. Ovom prilikom su uručeni i sertifikati o uspešnom pohađanju i završetku Letnje škole fotografije za 12 polaznika.

Sertifikate su dobili: Darija Tomić, Dušica Tomić, Igor Stanković, Jelena Pavlović, Jovana Golić, Luka Jordanski, Ljiljana Rakić, Matija Breljak, Mirjana Milenković, Nevena Radojević, Petar Pantović i Vanja Krvavac Đorđević.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći projekata kulture iz budžeta grada Kragujevca za 2020. godinu, Foto-klub Kragujevac je u toku jula, avgusta i septembra organizovao Letnju školu fotografije. Ukupno je održano 16 časova nastave i 8 časova praktičnih vežbi na otvorenom.

Polaznici Letnje škole fotografije su se upoznali sa sledećim oblastima: Pojam, uloga i značaj fotografije, Nastanak i razvoj fotografije, Tehnologija fotografije, Pravila kompozicije, Korišćenje kreativnog svetla, Fotografisanje portreta, pejzaža, arhitekture, Kreativna fotografija kao osnov za stvaranje umetničke fotografije i Obrada fotografija.

U toku meseca oktobra polaznici škole su, pod mentorstvom tri starija člana FKK Gorana Kojadinovića, Ivana Stojanovića i Slavoljuba Radojevića, uspešno završili zadatke / fotografije na pet različitih tema: Portret, Detalj, Pejzaž, Senka i Život. Time su stekli uslov da dobiju Sertifikat o završenom početnom kursu fotografije.

Foto-klub Kragujevac je drugu godinu za redom (2018, 2019) proglašen za najbolji fotoklub u zemlji od strane Foto-saveza Srbije, a prvenstveno zahvaljujući napredovanju svojih članova i njihovim rezultatima na foto salonima u zemlji i inostranstvu. Do kraja oktobra 2020. godine članovi kluba su osvojili ukupno 8 zlatnih, 5 srebrnih, 10 bronzanih odličja, sa preko 500 pojedinačnih učešća fotografija na foto salonima.

Članovi Foto-kluba Kragujevac s ponosom nose ime grada u kome je osnovan, a glas o Kragujevcu se zahvaljujući ućešću na izložbama prenosi širom sveta.

Godišnja izložba Foto-kluba Kragujevac predstavlja revijalnu izložbu na kojoj autori predstavljaju novije radove. Na izložbi je predstavljeno 12 radova polaznika Letnje škole fotografije i 24 rada ostalih članova Foto-kluba Kragujevac.

Organizatori škole i izložbe fotografija
Slavoljub Radojević i Ivan Stojanović

Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo finansiranje/sufinansiranje.

Back to top button