Aleksandar Buđevac: Nešto između

Samostalna izložba Aleksanra Buđevca u Banatskom Bretovcu

U subotu, 22. oktobra, u Galriji Kulturnog centra u Banatskom Brestovcu otvorena je samostalna izložba fotografija, Aleksandra Buđevca, kandidat majstora fotografije iz Kragujevca, predsednika Foto-kluba Kragujevac.

Izložbu su otvorili direktorka Kulturnog Centra, idejni tvorac galerije, Zdravko Simjonović i majstor fotografije i predsednik Umetničkog saveta, Željko Đurić koji je govorio o radu autora.

Izložbe u Galeriji Banatskog Brestovca imaju posebno mesto u fotografskom svetu. Poziv dobijaju retki autori koje pažljivo bira Umetnički savet Galerije. To su oni koji se svoji radom i fotografijama izdvajaju, bez obzira na fotografsko zvanje koje u tom trenutku poseduju.

Na otvaranje dolaze svi majstori fotografije, kandidat majstori i oni koji se potajno nadaju pozivu ali i svi drugi znalci, čineći tako najzahtevniju i najstrožu publiku koju jedna izložba fotografija u Srbiji ima.

Banatski Brestovac nije blizu prometnih puteva ni velikih gradova, tako da onaj ko dodje dolazi namenski da oda poštovanje autoru i fotografiji, a sve posetioce je iznenadio Aleksandar Tomulić, jedan od najboljih autora Hrvatske koji je samo zbog izložbe došao iz Rijeke.

Pedeset izloženih fotografija, novijeg datuma prati i knjiga koju je objavio organizator po čemu je ova galerija takođe jedinstvena.

 

Back to top button