Trending

Izložba fotografija “PET ZVEZDICA”

U ponedeljak 2. oktobra 2023. godine u Galeriji Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” svečano je otvorena izložba fotografija članova Foto-kluba Kragujevac, a povodom jubileja 10 godina od osnivanja i 5 uzastopnih godina lauerata najboljeg foto-kluba u Republici Srbiji.
Na izložbi je izloženo 55 autorskih fotografija, a otvaranje je pratila i video projekcija 120 fotografija.

Otvaranje izložbe je vodila naša koleginica Milena Jeremić, a uvodne reči su dali Zoran Đorđević osnivač kluba, kao i Aleksandar Buđevac, predsednik kluba. Zatim su uručene zahvalnice Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić”, Gradskoj galeriji “Mostovi Balkana”, Mirku Demiću za nesebičnu pomoć, kao i članovima Foto kluba Kragujevac, Milici Veličković za najboljeg omladinca, Vladimiru Matejiću za najaktivnijeg izlagača i Slavoljub Radojeviću za organizaciju izložbe.

Izložbu je otvorio Branislav Brkić, predsednik Foto-saveza Srbije.

Ovim putem se zahvaljujemo svima učesnicima izložbe, kao i domaćinima i gostima, koji su doprineli da se ovaj jubilej obeleži na najbolji način. 

Izložba je otvorena do 20. oktobra 2023. pa pozivamo sve zainteresovane ljubitelje fotografije je posete.

Foto-klub Kragujevac je od strane Foto-saveza Srbije, petu godinu za redom proglašen za najbolji foto-klub u zemlji, prvenstveno zahvaljujući napredovanju svojih članova u hijerarhiji Foto-saveza i ostvarenim rezultatima na foto-salonima u zemlji i inostranstvu.

Pored učešća na salonima umetničke fotografije, naši članovi su redovni učesnici na većini foto-festivala, izložbi i druženja u zemlji i regionu.

Foto klub Kragujevac godišnje organizuje četiri međunarodne izložbe sa FIAP, PSA i Master of Light rangom, koje su prepoznate širom sveta, što pokazuje veliki broj učešća stranih autora.

Foto-klub Kragujevac već petu godinu organizuje konkurs za izbor najboljih fotografija pod nazivom, “Fotografija meseca”, kao i celodnevne izlete i druženja članova pod nazivom “Foto-krug” gde oni fotografišu na zadatu temu, razmenjuju znanja i neguju  kulturu fotografije. 

Članovi Foto-kluba Kragujevac s ponosom nose ime svog grada, a glas o Kragujevcu se zahvaljujući njihovom učešću na izložbama pronosi širom sveta.

Postignuti uspesi na polju razvoja umetničke fotografije, učinili su da Foto klub Kragujevac bude priznat od strane kragujevačke kulturne javnosti i Grada Kragujevca, kao njen aktivan deo, što pokazuju odlični kontakti sa svim kulturnim institucijama grada, kojima se ovim putem zahvaljujemo na saradnji i podršci, a posebno Narodnoj biblioteci “Vuk Karadžić” iz Kragujevca, koja je prepoznala značaj ove izložbe za kulturu grada Kragujevca.

Izložba je realizovana zahvaljujući podršci Foto-Saveza Srbije.

Aleksandar Buđevac  

predsednik Foto kluba Kragujevac

Back to top button